Dag 17 Bad Breisig- Keulen (15 juli 2020)

15 juli 2020 - Keulen, Duitsland

Vandaag wakker geworden met uitzicht op de  Rijn.

View hotel

Een uitstekend ontbijt met een flink worstenarsenaal voor op de lekkere broodjes. Vertrokken om 9:15 over mooie fietspaden dicht langs de Rijn. Hebben een flinke tegenwind, maar gelukkig is er wel vaak wat beschutting. Passeren onderweg de toeristische trekpleister slot Drachenburch uit de 19e eeuw met op de top van de dode vulkaan Drachenfels  (321 m) nog de vervallen burcht Drachenfels (1134), verwoest door de Zweden tijdens de rampzalige 30-jarige oorlog (1618-1648).

Drachenfels

Komen dan om half 12 aan in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland en geboorteplaats van Ludwig von Beethoven. Een leuke stop in een gezellig centrum. Gaan na Bonn via een brug weer eens naar de andere kant van de Rijn, niet een erg spannende route, met veel dorpen maar wel een leuk deel over rivierdijken. Komen dan om 4 uur aan in Keulen. Hebben daar een van de kleine laagbouw  appartementjes (barakbouw) verstopt achter een hoge huizenfaçade in het centrum. Gaan daarna nog naar de beroemde Dom van Keulen, die gebouwd is van gesteente van de Drachenfels. Erg imposant maar redelijk kaal van binnen.

Dom

‘s Avonds gaan we eten en wandelen langs de Rijnboulevard en wederom een ommetje om de Dom. Vandaag 74 km met ongeveer 22 graden.

Dom

Foto’s